Rina hansen

Home / Press / Dagligvare på nettet

Dagligvare på nettet

Fynsk-Stiftidende-2-Feb-10-1

Mens Dansk Supermarked og Coop venter med at sælge dagligvarer over nettet, kører SuperBest ud med varer bestilt så sent som aftenen i forvejen. Eksperter forstår ikke, at danske forbrugere endnu ikke har bedre muligheder for at købe ind hjemmefra.

Man holder sig til dosmersedlen, når man køber mel og mælk på nettet.

– Jeg har opdaget, at jeg både sparer tid og penge, når jeg køber ind via computeren. Her bliver jeg ikke fristet af varer, som jeg ellers ville putte i kurven, siger Susanne Vind fra Odense. Englænderne har gjort det i årevis, og nu kan fynske forbrugere som Susanne Vind også komme til det: At købe mælk, mel og andre kolonialvarer hjemmefra. Mens varehuskæder som Coop og Dansk Supermarked ser tiden an, har SuperBest taget hul på webhandlen og bringer varer direkte ud til fynske og øvrige danske kunder, som har bestilt dem over nettet aftenen inden. Og det er Susanne Vind begejstret for. – Jeg forstår ikke, at nogle lader med at købe ind på den måde, siger hun. Hvor mange fynboer, der vælger at betale for at få varerne leveret til døren, vil kæden ikke sige noget om, men ifølge onlinedirektør Claus Stenholt er de kommet godt i gang.

– Vi er sikre på, at tiden er moden. Det her er bare starten, siger Claus Stenholt.

Vi køber hvor vi plejer

Eksperter tvivler ikke på, at de potentielle kunder er der. En ny engelsk undersøgelse fra det britiske detail-analysehus IGD viser, at 61 procent af forbrugerne ville købe ind på nettet, hvis de kunne. – Det er fremtiden, men det er også en vane, der skal ændres hos forbrugerne, og den vil tage tid at ændre, uanset hvornår man går i gang, siger forbrugsforsker Heidi Boye fra Copenhagen Business School. – Fordelen, for de butikker der begynder nu, er, at kunder har større tillid til etablerede forretninger, når de vælger at handle på nettet, siger konsulent Rina Hansen fra Retail Institut Scandinavia. Derfor mener hun, at de øvrige kæder burde følge efter – og gerne snart. – De risikerer at tabe markedet til kunder, der logger sig ind på en bestemt hjemmeside. Det er ren rutine. Når først man har brugt tid på at bestille sine basisvarer, ligger bestillingerne nemlig klar i kurven på nettet til den næste handel, siger Rina Hansen.

“Tiden er ikke inde”

Den frygt lever de øvrige kæder med, for de ikke planer om at skabe konkurrence på markedet for dagligvarer på nettet. – Vi mener ikke, tiden er inde, siger Coops informationsdirektør Jens Juul. – Vi vil ikke begynde at sælge kolonialvarer over nettet, før vi er klar til at levere hele varesortimentet over hele landet, fortsætter han. Heller ikke Dansk Supermarked har planer om at gå SuperBest i bedene lige med det samme. Her satser man udelukkende på Bilkas udvalg af nonfood varer, der allerede eksisterer, og der er ikke planer om, at hverken Føtex eller Netto skal drive nethandel, forlyder det.

http://www.fyens.dk/article/1414054:Indland-Fyn–Vi-er-klar-til-at-koebe-dagligvarer-paa-nettet