Rina hansen

Home / Press / Business 15 sep 2010 Dansk mode er kommet på nettet

Business 15 sep 2010 Dansk mode er kommet på nettet

Business 15 sep10 Dansk mode er kommet på nettet

Danske modevirksomheder følger efter nogen tøven tendensen fra udlandet og lancerer netbutikker på stribe. Forbrugerne bruger nettet til at “vindueskigge”.

Danske modevirksomheder har fået mod på at sælge deres tøj på nettet. Efter flere års tøven er de største spillere på markedet alle hoppet med på vognen, og flere kommer løbende til.

– Efterhånden er både store og små brands i Danmark indstillet på at sælge online. Det var de ikke for et år siden, siger Rina Hansen, konsulent hos Retail Institute Scandinavia og ph.d. i e-handel.

Ifølge Rina Hansen har danske virksomheder været tilbageholdende med at lancere netbutikker.

For eksempel har svenske H&M solgt varer på nettet siden 1998, mens de største danske spillere, Bestseller og IC Companys, først har åbnet for netsalg i løbet af de seneste år.

Også Bruuns Bazar kom med på vognen sidste år og har netop lanceret mærket Baum und Pferdgarten på nettet.

– De danske virksomheder er kommet med på vognen, og dem, der ikke er det endnu, vil formentlig blive tvunget til at overveje det, siger eksportchef Michael Hillmose fra brancheorganisationen Dansk Mode og Textil.

Virksomhederne har frygtet, at netsalget ville gå ud over salget i de fysiske butikker. Men erfaringen viser det modsatte, siger Rina Hansen.

For netbutikkerne bliver ofte brugt til at “vindueskigge”, hvorefter forbrugerne går hen i den fysiske butik for at prøve tøjet og købe det.

– Det supplerer hinanden godt. Når man reklamerer for sit tøj på nettet, får man også flere kunder i butikken, siger også Michael Hillmose.